Версія для друку
Четвер, 14 квітня 2022 11:31

Малий та середній бізнес Вінниччини перерахував до бюджету близько 440,6 млн грн єдиного податку

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

«За І квартал 2022 року платники податків Вінниччини, що обрали спрощену систему оподаткування обліку та звітності, перерахували до місцевого бюджету 440 млн 570,3 тис. грн єдиного податку», – повідомила під час сьогоднішньої зустрічі з суб'єктами господарювання в.о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат, – «Три чверті з цієї суми – це внесок фізичних осіб-підприємців».

Під час спілкування Оксана Домерат зауважила, що наразі на Вінниччині обліковується  понад 7,9 тисяч платників єдиного податку першої групи, майже 18,6 тисяч платників єдиного податку другої групи та близько 27,0 тисяч платників єдиного податку на третій групі.

Із загальної кількості, а це майже 54,0 тисячі суб’єктів підприємництва, які на 01 квітня звітного року обрали діяльність на спрощеній системі оподаткування, понад 91,4 відсотка або 48,9 тисяч – це фізичні особи-підприємці. Їхній внесок до місцевого бюджету перевищує 75,8  відсотків загальної суми сплаченого єдиного податку і становить більш ніж 334,1 млн грн. Це на 68,7 млн грн або 25,9% більше ніж за січень-березень 2022 року. Тож зважаючи на це, Оксана Домерат підсумувала, – «Єдиний податок навіть у складний період воєнного стану залишається другим за розміром бюджетоформуючим платежем у доходах місцевих бюджетів і поступається за розміром тільки податку на доходи фізичних осіб. Відтак і уряд, і місцева влада, і податкова служба докладають зусилля для ще більшої комфортності реєстрації, спрощення ведення діяльності малого та середнього бізнесу та отримання ними різноманітних сервісів».

ГУ ДПС у області