Понеділок, 23 травня 2022 10:16

Суб’єктам господарювання про новації

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Вінницька ДПІ ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що 16 квітня 2022 року набрав чинності Закон України від 01 квітня 2022 року №2173-IX, яким внесено ряд змін до Податкового кодексу України. Зокрема, доповнено перелік операцій з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України, які на період дії воєнного стану звільняються від оподаткування ПДВ.

Також знято обмеження щодо обсягу доходу для обрання єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відс. Крім того, врегульовано питання оподаткування податком на прибуток підприємств, які тимчасово перейшли на сплату єдиного податку третьої групи, після відновлення їх статусу платника податку на прибуток.

Тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, запроваджено здійснення податковими органами державного контролю (нагляду) та спостереження у сфері ціноутворення та розширено перелік підстав для проведення фактичних перевірок.

Також запроваджено застосування спеціальних правил для підтвердження даних, визначених у податковій звітності у разі втрати (знищення чи зіпсування) первинних документів.

Гороскоп

Loading...