Четвер, 09 червня 2022 10:43

За результатами фактичних перевірок платникам Вінниччини нараховано 1,8 млн грн штрафних санкцій

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

ГУ ДПС у Вінницькій області інформує, що законом України від 01.04.2022р. №2173-ІХ внесено ряд змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України на період дії воєнного стану, зокрема покладено на податкові органи здійснення контролю за дотриманням платниками податків вимог законодавства щодо встановлених державою фіксованих цін, граничних цін та граничних рівнів торговельної надбавки (націнки) шляхом проведення фактичних перевірок.

У з’язку з цим, фахівцями ГУ ДПС у Вінницькій області проводяться фактичні перевірки суб’єктів господарювання, які, за наявною інформацією, неправомірно завищують ціни на соціально-значущі товари, зокрема і пальне.

Так, працівниками ГУ ДПС у Вінницькій області у травні 2022 року було проведено 6 фактичних перевірок АЗС з питань дотримання вимог законодавства щодо встановлених державною граничних цін на пальне.

За результатами даних контрольно-перевірочних заходів було виявлено факти неправомірного завищення цін на паливо, про що складено відповідні матеріали та направлено до Держпродспоживслужби для прийняття рішень про застосування фінансових санкцій.

Крім цього, було також встановлено ряд інших порушень, таких як не проведення продавцем через РРО розрахункових операцій на повну суму покупки, невидача касового чека, а також відмова у проведення розрахунків за допомогою банківських платіжних засобів. Очікувана сума штрафних санкцій за результатами даних фактичних перевірок становить близько 1,8 млнгрн.

ГУ ДПС у Вінницькій області

Гороскоп

Loading...