Середа, 25 травня 2022 09:09

Сергій Борзов: Справжні друзі завжди пізнаються в біді. Вдячний Чеській Республіці та Ліберецькому краю за підтримку

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

24 травня у приміщенні обласної військової адміністрації відбулась зустріч Начальника ОВА Сергія Борзова із представниками з питань гуманітарної допомоги Україні в Ліберецькому краї Йозефом Ядрни та Любоміром Затлоукалом.

Під час зустрічі Сергій Борзов висловив щиру подяку Чеській Республіці та Ліберецькому краю за допомогу.

«Справжні друзі завжди пізнаються в біді. У такі складний для нашої країни час одразу ж видно, хто справжній друг, а хто декларативний. Щиро дякую вам за вкрай важливу підтримку, яку ви надаєте», - зауважив Сергій Борзов, звертаючись до присутніх.

Ліберецький край одним із перших почав надавати допомогу. Для Вінниччини було перераховано 1 мільйон євро – це значна фінансова підтримка від багаторічного партнера.

Окрім того, область вже отримала чотири партії гуманітарних вантажів, зокрема, медикаменти та медичні засоби для госпіталів, де лікуються поранені військові та цивільні, а також продукти харчування, засоби гігієни, одяг та ковдри для вимушених переселенців.

Крім цього, отримали 400 комплектів спецодягу, який пожежники з Ліберецького краю передали своїм колегам-вінничанам.

«Ми налагодили логістику щодо надходження гуманітарної допомоги. За відповідним алгоритмом вже працювали з Житомиром, з Івано-Франківським. Тож ми робимо все можливе, аби для Вінницької області вантажі доставлялись без проблем», - зауважив Йозеф Ярдни.

Також  Ліберецький край прихистив чимало українців, які  рятувались від війни. Окрім того, з початку березня 50 дітей-сиріт із закладів Вінниччини й досі перебувають на гостинній чеській землі.

Гороскоп

Loading...