Вівторок, 31 травня 2022 19:11

Отримати допомогу з безробіття стало простіше

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Президент України підписав закон про спрощення процедур надання допомоги з безробіття. Work.ua розбирався, які саме зміни він передбачає.

Як повідомляє на своєму сайті Головне управління Держпраці в Київській області, тепер внутрішньо переміщені особи й люди із зон активних бойових дій отримуватимуть статус безробітного та грошову допомогу з першого дня реєстрації у центрі зайнятості. А для підтвердження статусу не доведеться особисто ходити до установи. Достатньо буде передати інформацію у зручний спосіб: електронною поштою, через месенджер або телефоном.

Передбачена й додаткова зручність для тих, хто не зміг звільнитися та забрати трудову книжку у роботодавця. Такі люди зможуть зареєструватися як безробітні, написавши заяву, а Держслужба зайнятості передасть цю інформацію роботодавцеві, у Податкову службу та Пенсійний фонд.

Також внутрішньо переміщені особи зможуть отримувати фінансову допомогу від держави на відкриття власного бізнесу.

За словами Першого віцепрем’єр-міністра — Міністра економіки України Юлії Свириденко, Уряд і надалі буде реалізовувати політику максимального працевлаштування українців. Адже це запорука відновлення економіки через пожвавлення виробництва та активізацію споживчого попиту,
а отже й пришвидшення подолання усіх руйнівних наслідків війни.

Гороскоп

Loading...