Вівторок, 21 березня 2023 14:14

У ПРЯМОМУ ЕТЕРІ ЄДИНОГО ТЕЛЕВІЗІЙНОГО МАРАФОНУ ВІДБУВСЯ УРОК З ПРОФОРІЄНТАЦІЇ «ОБЕРИ ПРОФЕСІЮ СВОЇ МРІЇ»

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

15 березня в прямому ефірі Єдиного Телевізійного Марафону відбувся Всеукраїнський урок з профорієнтації за участю провідних українських роботодавців.

«Цей урок – є щорічним та реалізується в рамках Всеукраїнського проєкту з профорієнтації та побудови кар’єри  «Обери професію своєї мрії» для учнів 7-11 класів всіх шкіл України. Цю традицію ми започаткували у 2021 році і одразу потрапили до Національної Книги Рекордів. Ми були приємно вражені тим, скільки учнів разом із своїми вчителями дивились прямий етер цього разу. Дякуємо всім, за те, що поділилися понад 2 000 світлинами, як ви організували перегляд уроку у своїх закладах освіти. Вочевидь, і учням, і педагогам такий формат сподобався і тому ми прийняли рішення, що телевізійний урок з профорієнтації буде відбуватись щороку», - заявив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

                Як відбувався перегляд уроку у закладах освіти по всій країні: https://padlet.com/kyivhub/2023-ys5939m7mvq8555j.

Під час уроку з профорієнтації підлітки дізнались, які умови праці пропонують роботодавці у  різних сферах під час війни: агро, IT, креативної індустрії та робочих професіях, а також, якими навчиками та знаннями потрібно володіти, щоб успішно працювати в цих галузях.

«Під час навчання у школі учням, потрібно буде визначитись куди далі піти вчитись і ким працювати у майбутньому. Для свідомого вибору подальшої траєкторії навчання та побудови кар’єри ми розробили надійний помічник – профорієнтаційне тестування на основі штучного інтелекту, яке допоможе індивідуально кожному підлітку визначити, які професії саме йому підходять найкраще, згідно власних здібностей. А ще можна проконсультуватись у професійного кар’єрного радника, навчитись, як правильно скласти резюме, підготуватись до співбесіди та дізнатись багато корисного для свідомого вибору свого майбутнього. Також не виходячи з дому учні відвідують найкращі компанії України, завдяки онлайн екскурсіям. І ознайомляться з понад 100 професіями, які чекають їх після завершення навчання завдяки мультимедійним урокам у міжнародному форматі SCORM. Ми сподіваємось, що цей проєкт дозволить ефективно поєднати систему освіти з ринком праці задля розвитку людського капіталу нашої країни», - сказала Виконавчий директор Асоціації інноваційної та цифрової освіти, Координаторка мережі Українських Освітніх Хабів (DLC) Марія Богуслав.

Всеукраїнський проєкт з профорієнтації та побудови кар’єри  «Обери професію своєї мрії» до послуг всіх українських учнів та їх батьків абсолютно безкоштовно, 24/7.  

Організаторами Всеукраїнського уроку з профорієнтації виступили: Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти, Асоціація інноваційної та цифрової освіти, Група «1+1 media», за підтримки Goethe-Institut в Україні..

 

Гороскоп

Loading...