Середа, 27 лютого 2019 09:44

АвтоМотоВелоФотоТелеРадіоМузей

Оцініть матеріал!
(0 голосів)

Думаєте, що музеї - це нудно, старомодно і невесело!? Помиляєтесь!)


Вінницькі музеї якраз навпаки - ламають стереотипи і ваблять до себе відвідувачів. Один із таких музеїв - ретро-музей АвтоМотоВелоФотоТелеРадіо. Про нього далі піде мова. 

Історія
Вінницький Музей ретро-техніки "Автомотовелофототелерадіо"був відкритий у 2013 р. в приміщенні автосалону "Володимир" в центрі міста, біля Центрального мосту (вул. Соборна 1).

В основі експозиції – приватне зібрання раритетних автомобілів та іншої техніки вінницького колекціонера  Олексія Стрембіцького. Свою гордість - колекцію раритетних предметів, він почав збирати ще у 1977 році. Розпочиналось це ретро-хобі з трохи більше як 10-ти експонатів. Поступово власник музею, Олексій Михайлович, почав не лише збирати цікаві речі, але і купувати. Так у 1979 році ним було придбано перший перший ретро-автомобіль ГАЗ 67.  

Сьогодні у його колекціїбільше 2000 експонатів, які всі представлені у музеї "АвтоМотоВелоФотоТелеРадіо" у Вінниці.
Всього за 35 років зі звичайної любительської справи, це все перетворилось не просто на професійне повноцінне хобі, а на справу життя. Сьогодні ж Олексій Стрембіцький зібрав доволі якісну і професійну колекцію раритетних автомобілів, мотоциклів, велосипедів та інших побутових приладів радянського часу, таких як телевізори, фотопарати, патіфони, антикваріат та інші старовинні речі. 
Загалом близько 60% всіх експонтаів у музеї належать Олексію Михайловичу. Решта колекції доповнені друзями та товаришами власника - Володимиром Суржиковим та Олександром Івановим. Також до музею приносять всілякі цікаві речі й самі вінничани. Більшість речей, які представлені у музеї зібрані до 90-х років.Що можна побачити у музеї 

В автомобільній колекції колекціонера-любителя представлені унікальні марки як радянських автомобілів так і моделі зарубіжного автопрому. 

Ну і звісно, велику частину екпозиції музею займають побутові раритетні речі. Є ті, які уже вийшли з ужитку, а є ті, які ми ще добре пам'ятаємо. Так варто звернути увагу на патифони, платівки, старі друкарські машинки, рахівниці, фототехніку, телевізори та телефони. 

Медіа

Гороскоп

Loading...